Hoe gebruik ik het Active / Manual Erection System?

De erectiesystemen zijn eenvoudig in gebruik. Voordat u het systeem gaat gebruiken is het van belang dat u eventueel schaamhaar rond de basis van de penis scheert, hiermee voorkomt u dat het systeem niet goed vacuüm kan zuigen.

Gebruik wat glijmiddel aan de basis van de penis zodat het erectiesysteem goed vacuüm kan trekken en lucht niet kan ontsnappen.

Active Erection System

Handleiding AES Instructies AES

Manual Erection System

Handleiding MES Instructies MES

Onderhoud

Het is van belang alle onderdelen (behalve de pomp) goed schoon te maken na gebruik. Dit kan met lauw water en een desinfecterende zeep. Wanneer het systeem droog is kan het terug in de meegeleverde tas.
Wordt het systeem een lange tijd niet gebruikt? Dan is het raadzaam de batterijen te verwijderen.

Het systeem is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en zullen over het algemeen niet snel defect raken.
De drukringen zullen door het gebruik slijten en zullen na enige tijd moeten worden vervangen. Gebruik altijd een glijmiddel op waterbasis zoals Animé.

Garantie

Op alle onderdelen van het Active en Manual Erection System, met uitzondering van de drukringen, zit een garantietermijn van 2 jaar na datum van aankoop. Deze garantie vervalt wanneer het systeem niet volgens de aanwijzingen in de handleiding wordt gebruikt.

Wanneer onderdelen defect zijn geraakt, na afloop van de garantieperiode of door onjuist gebruik, kunnen deze altijd los nabesteld worden.

Vergoeding zorgverzekering

Hulpmiddelen bij erectiestoornissen worden niet vergoed binnen de basiszorgverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen geven mogelijkheid tot enige vergoeding. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Drukringen

Bij gebruik van het Active / Manual Erection System wordt de erectie in stand gehouden door het gebruik van een speciale drukring. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik bij erectiesystemen, gemaakt van zeer zacht en kleurloos kunstrubber. Elke drukring heeft twee “ogen” zodat u de ring gemakkelijk kan aanbrengen of verwijderen.
De drukringen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar:

Maat:
0
1
2
3
4
5

drukringen erectiepomp

Bij het Active / Manual Erection System worden standaard de maten 1 tot en met 4 geleverd. Mochten deze maten niet passen dan kunt u maat 0 en 5 los bij bestellen.

Na het tot stand brengen van een erectie met het Active / Manual Erection Sytem wordt de drukring om de basis van de penis geschoven. De drukring zorgt ervoor dat het bloed niet weg kan stromen uit de penis. Hierdoor blijft de erectie in stand.

De drukringen kunnen klein lijken maar de drukringen hebben precies de juiste maat en elasticiteit om een erectie te behouden, zonder dat dit pijnlijk is.

Hoe bepaalt u de juiste maat?
De juiste maat bepalen is belangrijk voor een optimaal resultaat. Bij een te kleine ring zal dit pijnlijk zijn en bij een te grote ring zal de erectie niet lang genoeg in stand blijven.

U kunt de juiste maat bepalen door van tevoren uit te proberen welke drukring voor u het prettigst is. Wij adviseren altijd om te beginnen met de grootste maat en steeds een maat kleiner te nemen totdat een goede erectie is bereikt en drukring comfortabel zit.

Let op
De drukringen mogen niet langer dan 30 minuten om de penis blijven zitten. Pas ook op dat u niet in slaap valt met de drukring nog om. Gebruik altijd een glijmiddel op waterbasis zoals Animé

Bestel drukringen

Glijmiddelen

Bij gebruik van het AES of MES is het gebruik van glijmiddel noodzakelijk. Welk glijmiddel kunt u het beste kiezen?

Animé Glijmiddel
Animé is een relatief nieuw glijmiddel op waterbasis met hyaluronzuur.
Deze samenstelling zorgt ervoor dat Animé niet alleen gebruikt kan worden voor het aanbrengen van de drukringen maar ook kan worden gebruikt voor vaginale toepassing bij de partner.
Animé is uitermate geschikt om in combinatie met het Active of Manual Erection System of als vaginaal glijmiddel te gebruiken.

Bestel Animé Glijmiddel

Sylk
Sylk is een populair glijmiddel op waterbasis en kiwi extract. Door de samenstelling wordt het klinisch geteste product uitstekend door de huid verdragen.
Sylk is door de aangename eigenschappen geschikt voor het gebruik in combinatie met het Active of Manual Erection System.

Bestel Sylk