Ziekte van Peyronie

De ziekte van Peyronie is over het algemeen een onbekende ziekte, toch komt het regelmatig voor. 3% tot 9% van alle mannen krijgt ermee te maken en zelfs 20% van mannen met Diabetes Melitus, Hypertensie of een Erectiestoornis. De gemiddelde leeftijd waarop de ziekte zich openbaart ligt tussen de 40 en 60 jaar.

De ziekte van Peyronie is een goedaardige afwijking van de penis met een onbekende oorzaak. Peyronie wordt gekenmerkt door de ontwikkeling van verharde bindweefselstrengen in de wand van de zwellichamen ook wel plaque genoemd. Dit veroorzaakt vervorming van de penis (kromstand), afname van de penislengte en kan leiden tot erectiestoornissen.

Symptomen

  • Vorming van verhard littekenweefsel (plaque) in de schacht van de penis
  • Kromstand van de penis
  • Pijnlijke erecties

Verloop van de ziekte

De ziekte van Peyronie ontstaat door een ontsteking waardoor littekenweefsel wordt ontwikkeld op de zwellichamen en een plaque ontstaat. In de eerste fase van de ziekte is de plaque nog flexibel en zacht. Naar mate de tijd verstrijkt zal de plaque verder verharden.
Het natuurlijke verloop van de ziekte van Peyronie verschilt. Bij 30 tot 50% van de mannen verergert de verkromming en in 47 tot 67% van de gevallen blijft de verkromming gelijk.
Bij 3% tot 13% van de mannen vindt zelfs spontaan een verbetering plaats. Wanneer er eenmaal een plaque is gevormd is een spontane verbetering echter zeer onwaarschijnlijk. Het duurt gemiddeld zo’n 12 maanden na het ontstaan van de ziekte voordat de kromstand zich stabiliseert en niet verergert. Bij 90% van de mannen verdwijnt in deze fase ook de pijn.

Uw behandelend arts heeft u een vacuümpomp geadviseerd

Door het trainen met een vacuümpomp kunt u de kromming in de penis verminderen.
Dit geldt met name in de eerste fase van de ziekte wanneer de plaque nog niet geheel is verhard.
Rehabi PVT is speciaal ontwikkeld voor de training en revalidatie van de penis.
In onze webshop vindt u meer informatie en kunt u de Rehabi PVT eenvoudig bestellen.


Bestel Rehabi

Training:

  • Train 2x per dag
  • Plaats de cilinder over de penis
  • Bouw langzaam de druk op
  • Houd de ontstane erectie 3 minuten onder het vacuüm
  • Verwijder de cilinder niet
  • Herhaal dit proces 3 tot 5 keer